گـروه درمانـی
گروه درمانی با حضور حداقل دو نفر از مراجعان که به دنبال حل مشکلی مشترک هستند به همراه یک روان درمانگر متخصص انجام می شود. هدف از تشکیل این جلسات بررسی مشکلی خاص و یافتن راهی برای عبور از آن است. در گروه درمانی ضمن فرآهم آوردن یک حالت حمایتی، هر یک از اعضا مشکلات خود را مطرح می کنند، بازخورد و مشکلات دیگر اعضا را می شنوند و در مورد آن ها، احساسات و نظرات خود را بیان می کنند. تبادلی که در این جلسات میان اعضا صورت می گیرد، موثرترین راه برای ایجاد تغییر در نگرش و سبک زندگی مراجعان است. تعامل افراد یا کسانی که دارای مشکل مشابه هستند، برخوردار شدن از حمایت و توجه گروه و درمانگر، این درمان را از روان درمانی فردی متمایز می کند.
گروه درمانی برای چه افرادی مناسب است؟
گروه درمانی به منظور حل مشکلات و درمان طیف گسترده ای از اختلالات کاربرد دارد. این روش درمانی در مسائلی مانند بیماری های سخت و صعب العلاج مانند سرطان، ام اس، ایدز، صرع و… کاربرد گسترده ای دارد. از دیگر مسائل مورد استفاده در گروه درمانی، مشکلات خورد و خوراک، اعتیاد، مشکلات ارتباطی، مدیریت استرس، کنترل خشم و مهارت های فرزندپروری و… می باشد.
شرایط حضور در جلسات گروه درمانی چیست؟
ورود به برنامه گروه درمانی باید داوطلبانه و با آمادگی کافی باشد و اعضا برای به اشتراک گذاشتن مسائل خود تمایل داشته باشند. همچنین گروه درمانی برای افرادی که دارای اختلالات روانی شدید (مانند افسردگی شدید، اسکیزوفرنی، اختلال شخصیت پارانوئید، اختلال شخصیت جامعه ستیز) باشند، مناسب ننمی باشد و بهتر است روان درمانی فردی دریافت نمایند.